Israelilaisen ruokakulttuurin perustana ovat juutalaisten kosher-säännöt. Kosher tarkoittaa heprean kielellä kelvollista ja puhdasta. Kosher-sääntöjen mukaan maito- ja lihatuotteet tulee pitää erillään, koska Tooran käskyn mukaan vasikkaa ei saa käyttää äitinsä maidossa. Kiellettyjä ruoka-aineita ovat sianliha ja äyriäiset. Osassa ravintoloista ruoka valmistetaan ja tarjoillaan kosher-sääntöjen mukaan. Matkailijan tulee ottaa huomioon, että kosher-ravintolat ja ruokakaupat sulkeutuvat sapatin ajaksi perjantai-illasta lauantai-iltaan.

Vaikutteita israelilaiseen keittiöön tulee niin arabikulttuurista, Venäjältä kuin eurooppalaisesta gourmet-keittiöstäkin. Israelin laaja etnisen ruuan valikoima koostuu mm. humuksesta, falafelista, gulassista ja couscousista.

 

La Repubblica di Ronimotti

Italialainen viiden tähden ravintola sijaitsee Lev Ha’ir alueella. Pastat on itse valmistettuja. Aukioloajat su-to klo 12–23.30, pe klo 8.30–23.30 ja la

9.30–23.30. Ravintola sijaitsee osoitteessa Mazeh 3.

 

Taizu

Tel Avivin ehkä suosituin ravintola on aasialainen kala- ja äyriäispainotteinen Taizu. Annokset maksavat 7-26 euroa, lounas 16 euroa, paistettu meriahven 26 euroa. Taizu sijaitsee osoitteessa Levinstein Tower, Begin Road 23.

 

Herbert Samuel

Ranskalainen fine dining-ravintola sijaitsee rantakadulla. Yksi sen omistajista on huippukokki ja paikallisen Masterchef-ohjelman tuomari Jonathan Roshfield. Kala- ja äyriäispainotteinen ravintolan menu vaihtuu päivittäin. Etenkin viikonloppuisin kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin. Ravintolassa ovat tarjolla alkuruoat, sashimirit ja pastat. Alkuruoat maksavat 8-12 euroa, pääruoat puolestaan16–34 euroa. Herbert Samuel sijaitsee osoitteessa Koifman Street 6.

 

Haj Kahil

Ravintola on erikoistunut hummuksen, falafelin ja shawarman tarjoamiseen. Haj Kahil sijaitsee osoitteessa Raziel 18, Clock Squarella. Se on avoinna su-to klo 11–24, pe 11–01.00 ja su klo 11–24.

 

Habistron Shel Yahaloma

Kotiruokaa tarjoavan Yahaloma-bistron keittiössä valmistuu suvussa perittyjen reseptien inspiroimia variaatioita Välimeren maiden ja Pohjois-Afrikan ruoista. Yahaloman versio turkkilaisesta jälkiruoasta, sutlatchista, on upea päätös aterialle. Tämä jauhetusta riisistä ja kookosmaidosta tehty hyydyke pistaasikerman ja nektariinihillokkeen kera maksaa 4,5 euroa. Menu vaihtelee päivittäin, annokset maksavat 5,50 – 9 euroa. Habistron Shel Yahaloma sijaitsee osoitteessa Zevulun 5, Levinsky Market.

 

Habasta

Habasta tarkoittaa torikojua, mutta ruoka ylittää kirkkaasti kojutason. Päivän menu vaihtelee torin tarjonnan ja keittiömestareiden inspiraation mukaan. Pääpaino on kuitenkin aina italialaisessa ruoassa. Päivän suosituin annos on ohuelle naan-laipätaikinan alle leivottu pizza, jonka kruunaavat jättimäiset tryffeliviipaleet, vuohenjuusto ja parsa.  Pizza maksaa 20 euroa. Habasta sijaitsee keskellä Karmel-toria osoitteessa Hashomer 4.

 

Vicki Kristina

Vicki Kristina on suosittu tapas- ja viinibaari, joka on saanut nimensä Woody Allenin filmin mukaan. Baari sijaitsee Neveh Tzedekin alueella osoitteessa HaTochana , 1 Koifmann. Se on avoinna joka päivä klo 12.00–03.00.


Kommentit

Ruokailu Tel Avivissa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>