Eilatin nähtävyydet ja aktiviteetit liittyvät pitkälti sitä ympäröivään luontoon, mutta tarjolla on myös monenikäisille sopivaa viihdettä.

MUINAISET KAIVOKSET: Timna-laaksossa sijaitsi aikoinaan roomalaisten tina- ja kuparikaivoksia, ja laakson luonnonvaroja tiedetään käytetyn jo noin 7 000 vuoden ajan. Monet ovatkin kutsuneet alueen kaivoksia kuningas Solomonin kaivoksiksi. Israel louhii edelleen tinaa ja kuparia alueelta, vaikka toiminta olikin jossain vaiheessa lopetettu. Samaisessa laaksossa pääsee ihailemaan Solomonin pylväitä, suuria kalliokaaria, kallioon tehtyjä kaiverruksia ja muita erikoisia luonnon muotoja.

 

KUNINGAS SOLOMONIN PYLVÄÄT: Kyseessä on Timna-laakossa seisovien mahtavien hiekkakivipylväiden muodostelma. Ne eivät ole ihmiskäden muovaamia vaan asialla on ollut luontoäiti. Ne ovat alueen kalliomuodostelmista tunnetuimmat ja valokuvatuimmat. Uskomattoman kauniit pylväät muodostavat ihanat puitteet edessään usein järjestetyille konserteille ja tanssiesityksille.

 

LUONNONSUOJELUALUEET: Eilatin läheisyydessä sijaitsee useita luonnonsuojelualueita, joissa suosittelemme käymään. Esimerkiksi Coral Beach Nature Reserve tarjoaa vedenalaista, trooppista maisemaa ja maailman pohjoisimman koralliriutan.  Sen eteläisimmästä kärjestä löytyy jopa vuonna 1974 avattu Coral World Underwater Observatory, joka on käytännössä valtava ja opettavainen, julkinen akvaario, jossa asustaa yli 800 lajia. Dolphin Reef tarjoaa mahdollisuuden uida ja seurustella pullonokkadelfiineiden seassa. Yovata Hai-Bar Nature Reserve puolestaan suojelee uhanalaisia eläinlajeja, myös jo Raamatussa mainittuja, vapauttaa niitä aavikolle ja omaa vierailijakeskuksen.

 

MUSEOT: Eilat saattaa olla kaupungiksi nuori, mutta museoitakin sieltä löytyy. Ne eivät kuitenkaan kaikki liity historiaan vaan tarjolla on yllättävääkin antia. Eilat City Museum kertoo kaupungin historiasta aina tinakaivosten toiminnasta alueella tapahtuneisiin terroritekoihin monenlaisen näyttelyesineistön kautta. Eilat Art Gallery pursuaa nimeään kunnioittaen taidetta, joka on paikallisten taiteilijoiden luomistyön tuotetta. Eilat Erotic Musem on sitten se kaupungin erikoisuus, jonka seinien sisäpuolella törmäät erotiikkaa huokuviin valokuviin, muinaisiin maalauksiin, veistoksiin ja muuhun teemaan liittyvään.


Kommentit

Nähtävyydet & aktiviteetit — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>