Siinä missä Jerusalem edelleen huokuu historiaa ja uskonnollista ilmapiiriä, Tel Aviv on Israelin moderni sydän, joka sykkii vuorokauden ympäri. Sen lempinimi onkin vallan osuvasti ”kaupunki, joka ei koskaan nuku”. 1900-luvun vaihteessa perustettu kaupunki sijaitsee muinaisen ja edelleen eloissaan olevan Jaffan kaupungin vierellä, ja on tänään muodostanut jälkimmäisen kanssa yhden suuren yhteisön. Kansainvälistä ilmapiiriä leijuu Tel Avivin tuulissa, ja se on yksi maailman rahamaailman keskuksista, mikä näkyy sitten kyllä myös kaupungin hintatasossa, joka poikkeaa muualla Välimerellä totutusta.

Tel Avivin tarjontaan lukeutuu kaikki kulttuuria rakastavan etsimä. Voit täyttää päiväsi moderneissa taidegallerioissa käyskentelyllä, trendikkäässä kahvilassa tai ravintolassa leväten, muotituulten antia pursuavissa putiikeissa löytöretkiä tehden ja rantapalmujen katveessa merta ihaillen, tai sen alloissa karkeloiden. Illan tullen sinua odottaa yksi Välimeren vilkkaimmista yöelämän kehdoista, jonka syleilyssä riemu jatkuu aamuun saakka.

Tel Aviv on myös rantalomakohteeksi sopiva, sillä kaupungin edustalla sijaitsee kaunis ja erityisen pitkä hiekkaranta, jota Välimeren aallot suutelevat. Siksi se on lapsiperheidenkin suosiossa.

Museot: Tel Avivin museot tarjoavat kaikkea historiallisesta esineistöstä moderneihin kappaleisiin. Voit siis valita, kiinnostaako sinua arkeologinen anti vai modernimpi taide tai mikä tahansa siltä väliltä.

Majoitus: Voit valita majoituksesi oman kukkarosi mukaisesti niin erityisen kalliista hotellista kuin huippuedullisesta hostellista. Yleisesti ottaen Tel Avivin hintataso on myös majoituksen kohdalla muuta Israelia ja Välimerta korkeampi.

Ruokailu: Tel Avivin ruokamaailma on erityisen laaja ja monipuolinen, käsittäen kaikkea juutalaisista perinneruoista kreikkalaiseen ja italaialaiseen menuun, ja sitäkin kauempaa saapuneisiin makuihin.

 


Kommentit

Tel Aviv — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>