Juudean vuoren kalliolla jo vuosituhansia seissyt Jerusalem on todistanut kamarallaan niin juutalaisuuden, kristinuskon kuin islamin tapahtumia, ja onkin kaikille mainituille uskontokunnille pyhä kaupunki. Uskonnot eivät kuitenkaan ole osanneet elää sopusoinnussa ja rakkauden ilmapiirissä, vaan Jerusalem tunnetaan asiaan liittyvistä kahinoistaan ja väkivaltaisuuksistaan. Se onkin jakautunut vöestönsä osalta kahtia, vaikkei fyysistä muuria olekaan.

Daavidin ja Salomon kaupungista on kuitenkin muodostunut suhteellisen suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa, joista suuri osa saapuu etsimään ja imemään itseensä juuri Jerusalemin ainutlaatuisen rikasta uskonnollista tunnelmaa ja runsasta nähtävyyksien kirjoa. Ortodoksisen ja kristillisen pääsiäisen aikaan kaupungissa on jopa ruuhkaa, kun pyhiinvaeltajat saapuvat kulkemaan Raamatun jalanjäljillä.

Jerusalem ei kuitenkaan ole vain ikivanha ja uskontoa pursuava kohde, vaan sen uudemmissa kaupunginosissa lomailija saa kaikki modernit palvelut ja mukavuudet, ja onnistuupa shoppailukin. Kaupunki on moni-ilmeinen ja siksi tänään suhteellisen monen matkatoimiston listoilla. Matkailijan kannattaa kuitenkin välttää suuria väkijoukkoja, mielenosoituksia ja naapurustoja, joissa ei muita turisteja tyypillisesti liiku.

Nähtävyydet: Jerusalemin nähtävyydet keskittyvät pitkälti uskontojen ympärille ja sen pitkään ja erityisen värikkääseen historiaan.

Museot: Uskomattoman pitkän ja koukeroisen historian omaava Jeruslem tarjoaa museoidensa suojissa paljon kiehtovaa katseltavaa.

Majoittuminen: Jerusalemissa voit valita yösijasi niin huippukalliista, kansainvälisen ketjun luksushotellista kuin edullisesta, paikallisesta perhehotellista.

Ruokailu: Israel on makujenkin osalla eksoottisen kutkuttava, ja tuo monipuolisuus näkyy Jerusalemin ruokapaikoissa ja niiden menulla.

 


Kommentit

Jerusalem — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>