Eilat on Israelin eteläisin kaupunki ja suosittu rantalomakohde suomalaistenkin keskuudessa. Punaisenmeren ja Negev-aavikon ympäröimä Eilat omaa kuivan ja kuuman ilmaston, jonka lisäksi se tunnetaan myös kauniista koralliriutastaan ja eloisasta iltaelämästään sekä moderneista puitteistaan. Kaunista ja myös lasten hiekkalinnojen rakenteluun soveltuvaa rantahietikkoa on 2 kilometrin verran, vaikka se vilkkaimpana turistisesonkina vaikuttaakin täysin valloitetulta.

Kesä ei ole se otollisin aika vierailla Eilatissa, sillä elohopea kapuaa usein yli 40 asteen. Parhaimmillaan sinne kannattaa suunnata talven pimeyden masentaessa, löytyyhän Eilatista takuuvarmasti aurinkoa ja lämmin meri, jotka saavat mielen virkistymään.

Eilatin alueella on ollut asutusta jo kauan, mutta nykyinen kaupunki on perustettu vasta 1950-luvulla. Turisteilta ei kuitenkaan kestänyt kauaakaan ennen kuin he löysivät sen sulot, ja kohde on ollut suosittu jo 50 vuoden ajan.

Maailman vanhin tinakaivos sijaitsee Eilatin läheisyydessä, ja kaupunki tarjoaa etenkin merellistä aktiviteettivalikoimaa sellaista arvostaville lomailijoille. Sukellus on erityisen suosittua ajanvietettä, samoin delfiinien seurassa uiskentelu biologisen tutkimuskeskuksen alueella. Suosittuja ovat märkien puuhien lisäksi myös lintujen bongaus ja Eilatin luonnonsuojelualueilla vaeltelu. Ja usko tai älä, mutta Eilat omaa jopa luistelumahdollisuudet jääradallaan, joka luonnollisesti on sisätiloissa toimiva. Jos aavikko vetää sinua puoleensa, voit lähteä tutkimaan sitä opastetulla kamelisafarilla tai jeepin kyydissä.

Ja kun Israelissa ollaan, ei Eilatistakaan voisi puuttua silaus uskonnollista tunnelmaa, jota pääsee kokemaan ainakin sen teemapuiston suojissa. Kertoohan legenda kaupungin olleen paikka, jonka kautta Mooseksen johtama juutalaisten ryhmä kulki pakomatkallaan Egyptistä Israelin luvattuun maahan.

Eilat on shoppialusta pitävälle erittäin houkutteleva kohde, sillä se kuuluu verovapaaseen alueeseen, jossa hinnat eivät päätä huimaa. Etenkin israelilaiset itse ja itäeurooppalaiset ovat ottaneet Eilatin omakseen.

  • Nähtävyydet & aktiviteetit osio listaa lyhyesti Eilatin parhaat palat.
  • Majoitus-sivulta löydät pitkän listan hotelleja jokaisessa hintaluokassa ja niiden tiedot.
  • Ruokailun osalla Eilat omaa loistavia valintoja, joista kerromme muutaman varteenotettavan ravintolan osalla.

Kommentit

Eilat — 2 kommenttia

  1. Eilat on muuttunut parisakymmenessä vuodessa aika huimasti. Muistan aikoinaan, 90-luvun alussa, kaupungin vaatimattoman oloiseksi, hieman nuhjuiseksi ja pitkästyttäväksi. Kävin siellä uudelleen viime vuonna ja ihastuin todella paljon moderniin ilmeeseen ja tunnelmaan. Eilatista ei puuttunut mitään esimerkiksi Kreikan saariin verrattuna, sillä upean ja pitkän hiekkarannan lisäksi shoppailumahdollisuuksia on runsaasti, loistavia ravintoloita ja jopa uusia nähtävyyksiä. Pysyvä elementti on ollut retki ikivanhoille tinakaivoksille, joilla kävin uudelleen ja ihmettelin tuhansia vuosia sitten eläneiden ihmisten kekseliäisyyttä ja työtä.

  2. Minun ja vaimoni suosikki.Suorat päivälennot.Paikanpäällä kaikki tarvittavat palvelut,ei tunkeilevia kaupustelijoita.VAT-veroton ostoskeskus.Ruokaa kaikkeen makuun.Retkiiä kaikkiin tunnettuihin Israelin kohteisiin,voi varata edellisenä päivänä ilman sitoumuksia,paikallisilta toimistoilta,hintakin neuvolteltavissa.Suurempi riski on muualla tulla tönityksi,kuin ISRAEL:ssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>