Yleistä

Israel on monipuolinen ja kiehtova matkakohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa myös lapsille. Maassa on useita historiallisia ja uskonnollisia kohteita, kuten Jerusalemin Vanha kaupunki ja Kuolleenmeren alue, jotka herättävät mielenkiintoa myös pienemmissä matkailijoissa. Lisäksi Israelin rannikko tarjoaa upeat mahdollisuudet rantalomailuun ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Israel on myös hyvin turvallinen matkakohde, ja maan infrastruktuuri on hyvin kehittynyt. Matkailijat voivat liikkua helposti paikasta toiseen esimerkiksi julkisilla liikennevälineillä tai vuokra-autolla. Maan ilmasto on leuto ja aurinkoinen ympäri vuoden, mikä tekee siitä houkuttelevan kohteen myös perheille.

Matkan suunnittelu

Israelin matkaa lasten kanssa suunnitellessa kannattaa huomioida lapsille sopivat kohteet ja aktiviteetit. Esimerkiksi Jerusalemin eläintarha tarjoaa mielenkiintoisia eläinlajeja ja viihtyisiä puistoalueita, joissa lapset voivat leikkiä ja rentoutua. Myös Eilatin koralliriutta tarjoaa lapsille jännittäviä sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia.

Lisäksi maassa on useita lastenmuseoita ja tiedekeskuksia, kuten Jerusalem Science Museum, joissa lapset voivat oppia ja kokea uutta. Erityisesti merentutkimukseen keskittyvä National Maritime Museum Tel Avivissa on suosittu kohde lapsille. Aktiivisille lapsille maasta löytyy myös seikkailupuistoja ja vesipuistoja, kuten Luna Gal vesipuisto.

Mitä mukaan?

Israelin matkalle lasten kanssa kannattaa pakata mukaan riittävästi lämpimiä ja kevyitä vaatteita, sillä maan ilmasto on usein leuto ja aurinkoinen. Aurinkosuojavoiteet, aurinkolasit ja hattu ovat myös tärkeitä varusteita, sillä auringonpaiste voi olla voimakasta. Hyttyssuihke ja hyttysverkko ovat hyviä varusteita arvokkaiden lennokkaiden varalta.

Lisäksi on hyvä ottaa matkalle mukaan matkavakuutus ja tarvittavat matkatavaralukot sekä kopiot tärkeistä asiakirjoista. Lasten kanssa matkustavien perheiden kannattaa varata myös riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä matkanteko lasten kanssa saattaa olla hidasta ja vaatia taukoja ja lepotaukoja.

Hotellin valinta

Israelissa on hyvin tarjontaa erilaisista hotelleista, jotka sopivat erityisesti lapsiperheille. Monet hotellit tarjoavat lasten aktiviteetteja, kuten uima-altaita, leikkialueita ja lastenkerhoja. Lisäksi useimmissa hotelleissa on mahdollisuus vuokrata lasten sänkyjä tai pinnasänkyjä.

Hotellin valinnassa kannattaa huomioida sijainti ja ympäristö. Esimerkiksi hotelli, joka sijaitsee rannan läheisyydessä, tarjoaa lapsille mahdollisuuden nauttia rantalomailusta ja erilaisista vesiaktiviteeteista. Lisäksi hotelleissa on usein ravintoloita, joissa tarjoillaan lapsille sopivia ruokia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Israel tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa myös lapsiperheille. Maassa on monipuolinen tarjonta erilaisia aktiviteetteja ja kohteita, jotka sopivat erityisesti lapsille. Lämpimän ilmaston ansiosta matka Israelissa lasten kanssa voi olla nautittava ja ikimuistoinen kokemus.

Liikkuminen lasten kanssa

Israel on lasten kanssa matkustaville perheille erinomainen kohde, jossa on monia hauskoja ja turvallisia tapoja liikkua. Yksi suosituimmista tavoista tutustua maahan on vuokrata auto, joka antaa perheelle joustavuutta ja mahdollisuuden pysähtyä mielenkiintoisilla paikoilla matkan varrella. Israelissa on hyvä tieverkosto ja useita vuokraamoja tarjoaa lapsiturvaistuimia autonvuokraukseen.

Jerusalem ja Tel Aviv tarjoavat myös joukkoliikennemahdollisuuksia lapsiperheille. Bussi- ja junayhteydet ovat luotettavia ja lapsiystävällisiä. Esimerkiksi Jerusalemissa on ilmaisia lastenvaunuja, jotka voivat olla hyödyllisiä lapsiperheille.

Israelin rannikkoalueilla on myös paljon ulkoilualueita, joissa voi tehdä kävelyretkiä. Tel Avivin rantakatu on erityisen suosittu perheiden keskuudessa, ja siellä on paljon leikkipuistoja ja ulkotreenialueita, joissa lapset voivat päästää höyryjä ja pitää hauskaa.

Ruoka ja juoma

Israelissa lapset ovat tervetulleita ravintoloihin ja ruokapaikkoihin. Lähes kaikissa ravintoloissa on lastenruokalistoja, joista löytyy lapsille sopivia annoksia. Israelilainen ruokakulttuuri on monipuolinen ja tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja kaikenikäisille.

Israelin perinteinen ruoka, kuten falafelit, hummus ja sabich, ovat usein lapsillekin mieluisia. Niissä on paljon värikkäitä kasviksia ja tuttuja makuja, joten ne voivat olla hyviä vaihtoehtoja myös vaikeampien ruokien maistamisen aloittamiseen.

Lisäksi Israelissa on paljon kahviloita ja leipomoita, joista voi ostaa leivonnaisia ja välipaloja lapsille. Israelilainen leivonnainen, kuten bourekas tai rugelach, voi olla miellyttävä tapa tutustuttaa lapset paikalliseen ruokakulttuuriin.

Ravintolat

Israelissa on paljon ravintoloita, jotka sopivat hyvin lasten kanssa matkustaville perheille. Tel Avivissa ja Jerusalemissa on erityisen paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa on lastenleikkipaikkoja tai -huoneita.

Useimmissa ravintoloissa on myös lastenruokalistoja, joista löytyy tuttuja annoksia, kuten pastaa ja pizzaa. Monissa ravintoloissa on myös lastenleikkipaikkoja, joissa lapset voivat pitää hauskaa ruokailun aikana.

Israelissa on myös paljon kansainvälisiä ravintoloita, kuten pikaruokaketjuja, jotka voivat olla hyviä vaihtoehtoja lapsiperheille. Esimerkiksi McDonald’s ja Burger King ovat suosittuja paikkoja, joissa on lastenleikkipaikkoja ja tuttuja ruokia lapsille.

Kaiken kaikkiaan Israelissa on monia vaihtoehtoja ruokailuun lasten kanssa, ja perheet voivat valita sopivan vaihtoehdon omien mieltymystensä mukaan.

Rannalle

Israelissa on lukuisia kauniita rantoja, jotka sopivat erinomaisesti perhelomailuun lasten kanssa. Yksi suosituimmista rantakohteista on Eilatin kaupunki Punaisenmeren rannikolla. Rannat Eilatissa ovat lämpimiä ja hienoa hiekkaa, ja vesi on kirkasta ja turvallista lapsille. Monilla rannoilla on myös rantateitä ja vesiliukumäkiä, jotka tarjoavat hauskaa ajanvietettä lapsille. Eilat tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten snorklausta ja sukellusta, joiden avulla voit tutustua merenalaiseen maailmaan lasten kanssa.

Nähtävyydet lapsille

Israelissa on paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka sopivat erityisesti lasten kanssa matkustaville perheille. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Jerusalemin eläintarha, jossa lapset voivat nähdä laajan valikoiman eläimiä eri puolilta maailmaa. Eläintarhassa on myös leikkipaikkoja ja aktiviteetteja, kuten köysirata ja pienoisjunat, jotka tarjoavat hauskaa ajanvietettä koko perheelle.

Toinen suosittu nähtävyys on Beit Guvrin kansallispuisto, joka sijaitsee Länsirannalla. Kansallispuistossa on laaja luolasto, jossa lapset voivat tutustua ja seikkailla. Luolastossa on myös järjestetty opastettuja retkiä, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden oppia lisää alueen historiasta ja arkeologiasta.

Aktiviteetit lapsille

Israelissa on monia aktiviteetteja, jotka tarjoavat hauskaa ajanvietettä lapsille. Yksi suosituimmista aktiviteeteista on vesipuistot, joita löytyy eri puolilta maata. Esimerkiksi Ashdodissa sijaitseva Yamit 2000 -vesipuisto tarjoaa lukuisia vesiliukumäkiä ja allasalueita, jotka tarjoavat viihdettä koko perheelle.

Toinen suosittu aktiviteetti on käydä Israelin kansallispuistoissa. Esimerkiksi Masadan kansallispuistossa lapset voivat tutustua upeisiin raunioihin ja oppia samalla alueen historiasta. Puistossa järjestetään myös opastettuja retkiä, jotka tarjoavat lapsille mahdollisuuden oppia lisää alueen kulttuurista ja perinteistä.

Israelissa on myös paljon viihdekeskuksia ja teemapuistoja, kuten Luna Park Tel Avivissa, jotka tarjoavat erilaisia ​​aktiviteetteja lapsille, kuten huvipuistolaitteita ja pelejä. Näissä paikoissa lapset voivat pitää hauskaa ja nauttia unohtumattomasta päivästä perheensä kanssa.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>