Kuollutmeri on nimensä mukaisesti aaltojensa alla lähes kuollut, sillä vain eräät bakteerit kykenevät elämään sen huiman suolapitoisuuden omaavassa vedessä. Kuollutmeri on silti eloisa alue, sillä siellä vierailee vuosittain tuhansia turisteja. Israelin ja Jordanian rajalla sijaitseva Kuollutmeri ei itse asiassa edes ole meri vaan suolajärvi. Sen pinta on 408 metriä Välimeren pinnan alapuolella, tehden siitä maailman matakimman paikan. Sen suola- ja mineraalipitoisuus on korkeimmillaan huikeat 33 prosenttia, tehden siitä maailman toiseksi suolaisimman järven. Korkea suolapitoisuus kannattelee uimaria mukavasti ja vaivattomasti pinnalla, joten hukkumisen vaaraa ei juurikaan ole.
Järvi on hyvin suosittu matkailukohde, sillä suolalla ja mudalla uskotaan olevan terveydelle myönteisiä vaikutuksia, etenkin psoriaksen ja reuman hoidossa. Suolassa on erityisen paljon mineraaleja, kuten magnesiumia (yli 30 %), kalsiumia, kaliumia, natriumia ja sinkkiä. Kuolleenmeren suoloja ja mutaa käytetään myös useissa arvostetuissa kosmetiikkatuotteissa sen sisältämän erityisen rikkaan mineraalikoostumuksen ansiosta. Itsekin voit Kuolleessameressä kelluttuasi mennä sen laitamilla olevan Ahavan tehtaalle ostamaan itsellesi soveltuvia hoitotuotteita.
Kuollutmeri lukeutuu oikeastaan nykyisen Israelin alueen vanhimpiin turistikohteisiin, jossa mm. Kleopatran kerrotaan käyneen hipiäänsä kaunistamassa ja legendaarisen kuningas Salomonin puolestaan rentoutumassa rankkojen velvollisuuksiensa lomassa.
Kuolluttamerta ei syyttä markkinoida maailman erikoisimpana luonnonkylpylänä, ja sinne kannattaa jokaisen poiketa Israelin matkansa aikana.
Kommentit
Kuollutmeri — Ei kommentteja
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>