Yleistä

Israel on suosittu matkailukohde, ja monet turistit haluavat tutustua maan nähtävyyksiin ja kaupunkeihin vuokraamalla auton. Auton vuokraaminen tarjoaa matkailijoille vapauden ja joustavuuden liikkua helposti eri kohteiden välillä. Israelin tiestö on hyväkuntoinen, ja liikennesäännöt ovat samanlaiset kuin useimmissa Euroopan maissa. Vuokra-auto on kätevä tapa tutustua maaseutuun ja päästä syrjäisempiin kohteisiin, joita voi olla hankalampi tavoittaa julkisilla kulkuvälineillä.

Auton vastaanotto

Useimmat autonvuokrausyritykset Israelissa sijaitsevat lentokentän terminaalien läheisyydessä, joten auton noutaminen on helppoa ja vaivatonta saapumisen jälkeen. Vuokra-autojen vastaanotossa tulee esittää voimassa oleva ajokortti, kansainvälinen luottokortti ja passi. Lisäksi usein vaaditaan myös matkustajan minimi-ikä, joka vaihtelee eri yritysten välillä. Ennen auton noutoa on hyvä tarkistaa vuokraehdot ja vakuutukset, sekä tehdä kattava tarkastus auton kunnon suhteen.

Vuokraus paikat

Autonvuokrausyrityksiä löytyy lähes kaikista Israelin suurimmista kaupungeista, kuten Tel Avivista, Jerusalemin ja Haifan lisäksi myös pienemmistä kaupungeista. Vuokra-auton voi halutessaan noutaa myös hotellin vastaanotosta, mikäli tämä vaihtoehto on saatavilla. Monet yritykset tarjoavat myös mahdollisuuden palauttaa auton eri paikkaan kuin missä sen on noutanut, mikäli matka käsittää yhdensuuntaisen reitin.

Hintataso

Auton vuokraushinnat vaihtelevat Israelissa eri vuokrausyritysten ja sesonkien mukaan. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi auton koko, vuokra-ajan pituus ja vakuutusten valinta. Hinnoittelussa on myös eroja eri kaupunkien välillä. Useimmissa vuokra-autoissa on ilmastointi, suurimmat vuokrausyritykset tarjoavat myös GPS-navigointijärjestelmiä. On suositeltavaa vertailla eri vuokrausyritysten hintoja ja ehtoja ennen varausta, jotta voi löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon.

Liikenne

Auton vuokraaminen Israelissa on erinomainen tapa tutustua maan eri paikkoihin ja nähtävyyksiin. Liikenne Israelissa on yleensä vilkasta, erityisesti suurissa kaupungeissa kuten Tel Avivissa ja Jerusalemissa. Kaupungit ovat ruuhkaisia ​​ja pysäköinti voi olla hankalaa. On suositeltavaa tutustua Israelin liikennesääntöihin ennen auton vuokrausta.

Tankkaus

Israelin bensiiniasemat tarjoavat yleensä hyvän palvelutason ja monia kauppoja ja ravintoloita paikallisilla asemilla. Auton vuokrauksen yhteydessä on kuitenkin hyvä tarkistaa, minkälaista polttoainetta auto vaatii ja missä bensiiniasemia on lähellä matkan varrella. Suurimmissa kaupungeissa on useita bensiiniasemia, mutta maaseudulla ja syrjäisillä alueilla voi olla harvemmin asemia.

Tietullit

Israelissa on valtion omistamia tietulleja, jotka keräävät maksuja moottoriteiden ja valtatien käytöstä. Näihin tietulleihin kuuluu muun muassa koko matkan kattava Route 6, joka tarjoaa nopean tavan liikkua Pohjois- ja Etelä-Israelin välillä. Tietulleja voidaan maksaa joko käteisellä tai luottokortilla, ja tietullejen hinnat vaihtelevat matkan pituuden mukaan.

On tärkeää pitää mielessä, että tietulleista ei yleensä ilmoiteta ennalta, joten matkailijoiden on oltava valmiita maksamaan tietulleja yllättäen. Tietulleja ei myöskään yleensä voi välttää, jos haluaa päästä nopeasti ja sujuvasti paikasta toiseen Israelissa.

Minne mennä vuokra-autolla?

Israel on monipuolinen maa, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Vuokra-autolla liikkuessa voi helposti tutustua eri paikkoihin ja ottaa matkasta kaiken irti. Tel Aviv on suosittu kaupunki, jossa voi nauttia rannoista, ravintoloista, ostosmahdollisuuksista ja vilkkaasta yöelämästä. Jerusalemiin kannattaa myös ehdottomasti suunnata, sillä kaupunki on täynnä historiaa ja kulttuuria. Lisäksi kannattaa tutustua Israelin luonnonkauniisiin maisemiin, kuten Kuolleeseen mereen, Jeesuksen syntymäpaikkaan Betlehemiin ja Masadan linnoitukseen.

Vakuutukset

Ennen auton vuokrausta Israelissa on tärkeää tarkistaa, mitä vakuutuksia vuokrausfirma tarjoaa. Useimmat vuokra-autot sisältävät perusvakuutuksen kolari- ja varkauksien varalta. Suositeltavaa on kuitenkin ottaa lisävakuutuksia, kuten tieliikenne- ja matkustajavakuutus, jotta on paremmin suojattu mahdollisten onnettomuuksien tai vahinkojen sattuessa.

Nopeusrajoitukset

Israelissa pätevät seuraavat nopeusrajoitukset: taajama-alueilla 50 km/h, moottoriteillä 100 km/h ja maanteillä 80 km/h. On tärkeää noudattaa näitä nopeusrajoituksia, sillä liikennesääntöjen rikkominen voi johtaa sakkojen lisäksi myös ajokortin menettämiseen tai jopa vankeusrangaistukseen.

Pysäköinti

Israelissa pysäköinti voi olla haastavaa tiheästi asutuilla alueilla, kuten suurkaupungeissa. Suositeltavaa on käyttää pysäköintitaloja tai pysäköintialueita, jotka ovat yleensä maksullisia. Tienvarsipysäköinti on usein sallittua, mutta on tärkeää tarkistaa paikalliset liikennemerkit ja parkkimittarit, jotta vältytään sakkojen saamiselta.

Auton palautus

Vuokra-auton palauttamisen yhteydessä on tärkeää tarkistaa auton kunto yhdessä vuokrausfirman edustajan kanssa ja varmistaa, että kaikki mahdolliset vahingot ja ongelmat on dokumentoitu. Auton polttoainetankki tulee myös täyttää ennen palautusta, ellei ole sovittu muuta. Palautuksen yhteydessä vuokrausfirma voi tarkastaa auton ja sen varusteet, joten on tärkeää pitää auto siistinä ja kunnossa koko vuokra-ajan.


Kommentit

Auton vuokraus — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>