Museoita Jerusalemissa on lukuisia, ja olemme valinneet esittelyymme niistä neljä luultavasti kuuluisinta ja turistien keskuudessa rakastetuinta.

 

Israelin kansallismuseo

Israelin kansallismuseon perusti vuonna 1965 Jerusalemin silloinen pormestari Teddy Kollak. Museo sijaitsee Givat Ramin mäellä Jerusalemin lähellä. Israelin kansallismuseo sijaitsee osoitteessa Derech Rubbin. Se on avoinna la-ma klo 10–17, ti klo 16–21 sekä to klo 10–14. Sisäänpääsymaksu museoon on 54 Israelin sekeliä.

 

Yad Vashem

Yad Vashem on holokaustin muistomuseo. Holokausti oli natsien sekä näiden liittolaisten toimeenpanema kuuden miljoonan juutalaisen murha. Yad Vashinista on löydettävissä tällä hetkellä yli neljän miljoonan uhrin nimet. Museo on oikeastaan laaja puistomainen alue. Käyntiin kannattaa varata aikaa ainakin puoli päivää. Avoinna su-ke klo 9–17, to klo 9–20, pe klo 9–14 ja la kohde on suljettu. Yad Vashem sijaitsee Muiston vuorella osoitteessa Har Hazikaron.

 

Rockefeller-museo

Tämä arkeologinen museo sijaitsee Itä-Jerusalemissa Kerem el-Sheikh-kukkulalla vanhankaupungin koilliskulmassa. Museossa on useita 1800-luvulla Palestiinassa kaivettuja muinaisjäänteitä. Museo avattiin yleisölle vuonna 1938.

 

The Time Elevator

Museo on interaktiivinen ja kolmiulotteinen, Jerusalemin historiasta kertova museo. The Time Elevator sijaitsee osoitteessa Hillel 37.  Aukioloajat su-to klo 10.00–17.00, pe 10.00–02.00 ja la klo 12.00–18.00. Sisäänpääsymaksu 54 sekeliä.

 

 


Kommentit

Jerusalemin museot — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>